Ga naar inhoud

boeman

Members+
  • Aantal items

    132
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door boeman

  1. Bij het opruimen van de garage kwam ik nog wat onderdelen van onze lang geleden overleden passat tegen. 3x hoofdsteunen voor de achterbank, van stof. Gratis voor forumleden, op te halen in Haarlem
  2. boeman

    Jaarbeurt

    Haha, goed nieuws. Ik ben Citrofiel (ik heb een DS uit '69) en ik rij Passat en inderdaad, zo'n Passat rijdt best ok hoor. In de Passat zit ik bijvoorbeeld 10x beter dan in een C5 van die leeftijd, stoelen zijn daar te kort, stuur kan niet genoeg naar me toe, zijwindgevoelig, etcetera.
  3. ach, asociaal..... laten we het op pro-actief meedenken houden
  4. sorry, maar in dit geval toch niet. Ik heb me er ook al eens over verbaasd, vandaar de kennis. Ik werd zelf laatst opgebeld door de citroen garage, ze wilden graag weer een datum afspreken voor de volgende beurt, want ik had in mijn C3 40.000 km gereden volgens hen. Ze hadden zelfs al een reservering gemaakt voor "het eerstvolgende gaatje". Nu heb ik afgelopen jaar minder gereden, dus ik ben nog lang niet bij de 40 dkm, maar dat duurde zowaar nog even voordat dat bij hen landde... "o, dus u wilt nu geen beurt afspreken?"
  5. De APK-brief wordt centraal aangestuurd. Bij het naderen van de APK datum gaat er een brief naar de kentekenhouder uit. Indien mogelijk gaat dit via de dealer/importeur. Vandaar de APK brief van jouw garage. De distributieriem brief is waarschijnlijk een actie van de garage zelf, die houden in hun computersysteem bij wat de km stand is van klantenwagens en welk onderhoud dan moet worden uitgevoerd. Dus als jij op enig moment daar binnen bent geweest met de auto dan hebben ze de km stand. Twee keer en ze hebben een idee van hoeveel km je jaarlijks rijdt. Andere optie is dat ze km-standen van kentekens opvragen, dit kan/mag via het NAP systeem. Je kunt je voor de APK brieven afmelden, zie hier http://www.ve-ve.nl/apk-keuring.htm voor het adres. Voor de distributieriem brief weet ik het niet, ik zou contact met ze opnemen om te vragen hoe en wat.
  6. VW Passat Modcount top 2012 3AA 1 modcount=8, BM-er 2 3 3C 1 modcount=∞, Dreke 2 modcount=38, jaap 3 modcount=36, Passatmotion 4 modcount=34, Wulfke 5 modcount=26, passat b6 Marko 6 modcount=24, navi16 7 modcount=14, ATS 8 9 CC 1 modcount=5, Schippersss 2 3 3BG 1 modcount=115, Diesel986 2 modcount=88, Jee 3 modcount=68, Antonio 4 modcount=44, dieseltje 5 modcount=36, Upseel 3B 1 modcount=105, Fai 2 modcount=66, DM 3 modcount=1, boeman hahaha, sorry, kon het niet laten! Maar ik sta -nog- op het podium ook. 1. 15 inch lichtmetaal Enzo B velgen voor zomerbanden
  7. Botte conclusie: Ga in Zeeland wonen, verkoop je Passat en ga Citroen C5 Tourer rijden, heb je nergens meer last van
  8. Los van de mogelijke maatregelen, hier wat statistieken. Sorry voor de cijfertjes, maar de grote verschillen fascineren mij nu eenmaal. 1. Volkswagen is het beroerdste merk om in te rijden qua diefstalgevoeligheid. Zowel in absolute aantallen als in % diefstalrisico scoort Volkswagen het hoogst (lees: grootste kans dat je auto gestolen wordt). 2. Het percentage Volkswagens dat gestolen wordt is met 0,33% ruim 4,5 x zo groot dan het percentage Skoda's (0,07%) 2a. Binnen Volkswagen wordt een Golf het meest gestolen, diefstalrisico 0,5%. Het diefstalrisico van een Passat is 0,1% 3. Het percentage gestolen Volkswagen dat teruggevonden wordt is met 34,5% bijna 2x zo klein dan het percentage gestolen Skoda's dat teruggevonden wordt (60%) 4. Citroen is van de grote automerken het minst populair bij dieven met een diefstalrisico van 0,05% Dan maakt het ook nog veel uit waar je woont in Nederland, maar volgens mij woont Fopperrr in D, daar weet ik het dan niet van. In Zeeland zijn er bijvoorbeeld in 2011 maar 80 auto's gestolen, terwijl er in Zuid-Limburg alleen al meer dan 800 zijn gestolen. Twente, Drenthe en Groningen hebben dan weer veel lagere aantallen, dus het is ook niet automatisch zo dat de nabijheid van de Grens aan de oostkant slecht nieuws betekent. Het slechtste af ben je in een van de grote steden (Amsterdam ruim 1350 diefstallen, Regio Rotterdam 1450, Den Haag 950). Al deze cijfertjes heb ik van de website van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit: http://www.stavc.nl/pdfdb/incijfersnew/ ... jf2011.pdf
  9. Dank voor de snelle antwoorden, mijn kennis gaat gewapend met deze kennis naar de dealer
  10. Kennis van mij heeft sinds een jaar een 3C 2.0 TDI met Siemens verstuivers. Afgelopen zomer voor de eerste keer stuk, die is onder garantie door de verkoper vervangen, samen met de tandempomp. Afgelopen week ging nummer twee stuk, nu staat hij bij de plaatselijke VW dealer. Ze komen in aanmerking voor coulance. Uit de computer blijkt tevens dat er bij een vorige eigenaar ook al een keer een verstuiver is vervangen. Helaas is van die keer niet duidelijk om welke verstuiver het gaat. Vraag: Is uit te lezen welke verstuivers al een keer stuk zijn geweest cq welke zijn vervangen? Dit omdat de kennis erover denkt om de 4de preventief te doen. De dealer geeft aan enkele uren onderzoek te hebben om uit te vinden welke verstuiver nog origineel is, klopt dat verhaal?
  11. Wat Vdub zegt! Gewoon doorrijden en wachten tot hij slipt, is vroeg genoeg. Alleen als je op vakantie gaat oid wellicht even achter de oren krabben. Bergen, volbeladen, aanhanger, dat kan het einde allemaal bespoedigen...
  12. Die dikke rode kabel is de pluskabel voor zo ongeveer alles in het interieur, behalve de dynamo. Bij loshalen werkt dus ook niets meer.
  13. Die dikke kabel is het ja. Er zitten geen losse versterkers in de auto. Ondertussen nog een keer gedaan met een lampje, omdat een spanning zoeker al opgloeit bij een minimaal stroompje: Een 12V 21W lampje gaat nauwelijks branden, gloeit alleen als de deur open staat. Een fietslampje (6V 2W) gaat wel zwak branden, ook na uitschakelen van deurschakelaar en dashboard klokjes. Voorlopige conclusie: er is iets lekstroom, het komt vanuit het interieur en het zit niet achter een zekering.
  14. Update vraag dan maar: Wat zit er in het interieur allemaal NIET achter een zekering? Werkwijze: Ondertussen heb ik met spanningszoeker tussen de minpool en de min-accukabelklem gemeten. Alle zekeringen er 1 voor 1 uitgehaald, zonder resultaat. Op de plus-accukabelklem zitten bij mij 3 aansluitingen, zie foto. De kleine is van de LPG installatie, de dikke rode naar rechts gaat het interieur in. Als ik die los schroef, dan houdt de kortsluiting op.
  15. Dag mede-forummers, Onze passat heeft al enige tijd last van een leeglopende accu. Na een week stilstaan is deze helemaal leeg. Een half jaar geleden werd dit erger (na 3 dagen leeg) en toen heb ik er een nieuwe accu ingezet. Daarna hebben we blijkbaar vaak genoeg gereden, tot afgelopen week heb ik het probleem niet meer gehad. Vanochtend weer helemaal leeg na 7 dagen stilstaan. Hij laadt wel bij, dus even mijn vriendin weer op weg geholpen met startkabels en ze kon de hele dag weer op pad. Nu wil ik gaan uitzoeken waar het probleem vandaan komt. Zelf dacht ik eraan om de multimeter tussen de accu-pool en accu-kabel te zetten en dan 1 voor 1 de zekeringen eruit trekken. Alleen is dit een slim idee of niet? Voor de volledigheid, ik heb ook een aantal andere kleine/grote issues die wellicht verband kunnen houden: - In het verleden lekkage gehad. Daardoor heeft de comfortmodule onder water gestaan. Volgens mij is er geen water in de module-behuizing gekomen. - Rechter achter deur gaat soms niet mee met CV. Is gekomen sinds we een nieuw deurslot links voor hebben gezet. Deze is weer geplaatst omdat daarvoor de CV het vaak helemaal niet deed. - LPG installatie heeft problemen. Schakelt te vroeg over naar benzine, daardoor bij kou vaak een afslaande motor. Hiervoor gaan we steeds terug naar het inbouw bedrijf. Deze hebben al veel onderzocht en vervangen. Het probleem lijkt nu gevonden te zijn, alleen het te vervangen onderdeel is nog niet binnen, daardoor rijden we nu even alleen op benzine. - Stoelverwarming doet het niet meer, bij beide stoelen niet. Heeft het wel gedaan, daarna een tijdje soms wel, soms niet, nu dus helemaal niet meer.
  16. Onder het motto "leuker kunnen we het niet maken, wel moeilijker" maken ze nu onderscheid bij woon/werk kilometers, in het ene geval zijn het zakelijke kilometers, in het andere geval prive kilometers. Voor de inkomstenbelasting zijn het nog steeds zakelijke kilometers, met andere woorden aan het wel/geen bijtellings verhaal voor je inkomen verandert niets. Voor de omzetbelasting (BTW) is het veranderd. Bij een auto die zakelijk is aangeschaft en waarvan de BTW is verrekend in de omzetbelasting moet je het prive-gebruik jaarlijks weer compenseren. Tot 1 juli 2011 gebeurde dit via een correctie op de omzetbelasting. Omdat de hoogte van deze correctie afhankelijk was van het bijtellings% heeft een ondernemer hier -met succes- een rechtzaak tegen aangespannen wegens discriminatie op zuinigheid. Ook of mede daardoor bleek dit systeem in strijd met de EU regels omtrent omzetbelasting. Het ministerie van Financien heeft daarom de regels aangepast. Het privegebruik van de auto wordt nu belast als zijnde een fictieve dienst en wel naar het werkelijke privegebruik van de auto. In dit geval worden de woon-werk kilometers wel gerekend als prive kilometers. Mocht je geen sluitende kilometeradministratie hebben dan kun je ook van een vast % uitgaan. Dit % is zodanig vastgesteld dat de overgang in theorie kostenneutraal (als in evenveel opbrengst voor overheid) zou zijn. Waarom weet ik dit zo goed? Ik heb net de BTW aangifte over 2011 gedaan en heb me hier afgelopen zondag verplicht over mogen inlezen vanwege mijn situatie; zzp-er met zakelijk aangeschafte 14% auto. Voor mij is de nieuwe regeling nadelig, bijna verdubbeling van btw-correctie.
  17. Is de bak waarin de comfort module ligt (onder de mat bij de bestuurdersstoel) ook nog kurkdroog? Moet je de mat iets verder voor optillen. Water kan ook nog via de opening waar de motorkapontgrendelingskabel door het schutbord gaat naar binnen komen, heb ik helaas ervaring mee. En dan heb je nog de aanvoer van ruitenwisservloeistof naar de achterruitenwisser. Deze heeft een koppelstukje achterin zitten, zou het van daar kunnen lekken naar voren? Ik denk het haast niet, bovendien ruik je dat waarschijnlijk. Heb ik ook ervaring mee.
  18. Je vergeet de vrijstelling. De eerste 103 gram CO2 uitstoot is vrijgesteld in 2012. Berekening wordt dan 26192*11,1% + (140-103)*94 euro. Zie ook het Belastingplan 2012. voor meer informatie. En hier de tabel met de cijfertjes. (bron: http://www.groenopweg.nl)
  19. Ik had een 3b variant uit '99 met 3x 3puntsgordel. Was een comfortline, stoffen interieur, deze kwam uit Zwitserland. Dus ze bestaan wel. Mijn huidige auto heeft overigens ook slechts 2x 3puntsgordel. Had ik het geweten, had ik mijn interieur meteen teruggekocht van de sloperij. Na een maand (toen ik mijn huidige auto had gekocht) was het al weg.
  20. Ik heb zelf de route gevolgd die jij van plan bent, 2x zelfs. Twee keer een 3B variant 1.8 op benzine gekocht met lage kmstand (77dkm en 104 dkm) en op G3 laten zetten. (Gewone gas installatie zonder G3 lukt volgens mij niet eens). Bij een 1.8T kan meer stuk dan bij een 1.8, geldt ook voor G3 uiteraard. Ik wilde zelf de tweede keer ook een 1.8T, maar mijn gas inbouwer raadde dat af. Weet niet uit eigen hand van ramp verhalen overigens. Het feit dat er weinig van zijn zou ook kunnen liggen aan het feit dat gas rijders meestal de cheapo-rijders zijn, dus ook de goedkopere modellen rijden. (1.6 en 1.8, vaak met hand airco en soms zelfs zonder airco!) Ik heb wel een automaat, rijdt lekker, maakt de auto wel een zuipschuit eerste klas, ik rij 1:8 op gas. Ga voor handschakelen zou ik zeggen. Als je gas laat inbouwen, let erop dat er een zo groot mogelijke tank achterin komt, elke liter is meegenomen. Bij ons is de tweede kleiner uitgevallen dan de eerste, daardoor staan we nu elke 300-350 km bij de pomp. Je kunt zelfs overwegen om een ringtank te nemen die boven de laadvloer uitkomt en dan een licht verhoogd vloertje bouwen. (Oja, en gasnippel in de bumper laten zetten en niet in metalen spatbord, gaat altijd roesten. Bovendien heeft passat bumper een zwarte onderrand, de nippel valt helemaal niet op) Het reservewiel ligt er bij mij los in, in een nette tas. Meestal heb ik ruimte zat, mocht ik naar de vuilstort willen dan laat ik het wiel even thuis. Had ik de keuze tussen een diesel en een benzine, beide met weinig km, dan zou ik voor een diesel gaan. Niet omdat het vervelend rijdt of stuk gaat ofzo, meer omdat ik een diesel nog lekkerder vind rijden, je veel minder hoeft te tanken en er meer ruimte is. Het prijsverschil is tientjeswerk op maandbasis, vooral omdat een tdi relatief zuinig rijdt en een benzine passat juist niet zo zuinig. Alleen.... vind maar eens een diesel met weinig km. Is mij niet gelukt, vandaar maar weer een benzine en die omgebouwd naar G3. Voor de rest staat er al een mooie excel sheet met veel gegevens, die klopt wel redelijk denk ik. Je kunt twisten over een aantal getallen, maar die gaan geen wereld van verschil opleveren. Bij mij was inbouw 1700 euro bv. Mijns insziens zie je kosten van inbouw niet terug in verhoogde inruilwaarde zoals hierboven vermeld, eerder tegenovergesteld. Tweedehands g3-auto's zijn meestal goedkoper dan vergelijkbare benzine auto's. Dus alleen doen als je van plan bent om er nog lange tijd in te rijden.
  21. Als ik het goed lees heb je wel water weggezogen, maar heb je nog niet bij de comfortmodule gekeken. Deze zit onder de vloerbedekking bij de bestuurdersstoel. Hier is ook het diepste punt, dus grote kans dat daar nog water ligt. Je moet de vloerbedekking los halen en weg klappen, zie voor uitleg de link van Raphael.
  22. Toch even met de knieen in de sneeuw gelegen, sjees wat koud. Alles voor warme billen, zeker als het die van de vrouw zijn Ik zie een groene en een gele stekker, de groene groter dan de gele. Vanuit de bodem komt een omwikkeld snoer die vlak voor deze twee stekkers vertakt naar de stekkers toe. Aan de stoelkant verdwijnen de snoeren weer, maar daar zit ook nog een bruine stekker tussen. Welke moet ik bekijken voor de stoelverwarming? Ik neem aan dat de andere voor de airbags is, als deze niet goed zit, krijg ik dan automatisch een airbag melding op mijn dashboard?
  23. hmmm, vanochtend heeft het weer even gewerkt, nadat ik wat wiebelde aan de stekker onder de stoel. Maar daarna deed hij het weer niet. Waarschijnlijk dus de boosdoener gevonden, alleen daar kom je nogal slecht bij met gemonteerde stoel, icm dit weer niet echt een feest om fatsoenlijk naar te kijken.
  24. Hallo, onze stoelverwarming is een erg geliefde optie tijdens deze dagen, echter zaterdag en vandaag werkte deze niet, daarvoor eigenlijk altijd wel. Soms niet, even uit- en dan weer aanzetten hielp, maar nu dus niet meer. Ze doen het allebei niet, er zit toch geen schakeling achter die ervoor zorgt dat bij erge koude / teveel stroomverbruik de stoelverwarming het niet doet? Kan het een brakke zekering zijn en zoja, welke is dat? Kan ik daar iets aan zien? Bram.
  25. Ik zou het niet zo snel doen, ik heb het zelf bij mijn Citroen DS en daar is het wel mooi, maar door het steeds aankoppelen van de grote lpg-nozzle is wel de lak van de omliggende randen beschadigd. De dop is bij een passat dan wel van plastic, maar het spatbord niet. Trouwens, volgens mij is de ruimte ook veel te klein, veel kleiner dan mijn DS iig en daar vind ik het al krap. Iemand een foto van een Passat die dit heeft? Een betere oplossing is de onderkant van je bumper, die is zwart, net als de lpg-dop. Deze oplossing heb ik gedaan bij onze passat. Geen kans op roesten bij het gat en valt helemaal niet op. Nadeeltje is dat je iets verder door de knieen moet bij het tanken, maar dit is goed te doen. Installatie van ons is van Teleflex GFI, met een ringtank op de plaats van het reservewiel en het reservewiel in een tas in de achterbak. Op 1 of andere manier is onze tweede tank wel kleiner dan bij de eerste keer (dit is onze 2de passat op LPG), zorg ervoor dat ze de grootst mogelijke tank in het gat proppen. Desnoods met een verhoogd vloertje van een paar cm. Ik sta elke 320 km bij de pomp.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden