Ga naar inhoud

bigwave

Members
  • Aantal items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over bigwave

  • Verjaardag 27-01-1978

Profile Information

  • Plaats
    Steenwijk

bigwave's Achievements

0

Community reputatie

  1. Bedankt voor de reacties dusver! Het is inderdaad een 3b van 08-1997. Via de hendel bij A-stijl gaat de motorkap een stukje open, maar blijft op de beveiliging hangen. (die ik dus met het lipje vooraan zou moeten ontgrendelen en dat wil niet...helaas)
  2. ik heb een soortgelijk probleem. Mijn motorkap wil ook niet open; bij de hendel in auto gaat gewoon, maar voor bij de motorkap zit een "lipje" waaraan je moet trekken, maar deze is losgesprongen. Weet iemand hoe ik nu de kap los kan krijgen zonder iets te moeten slopen??
  3. Kom net terug van de dealer. Ik heb de foto van Richard/ Suzanne meegenomen en laten zien aan de monteur. Een monteur vertelde mij dat zij het raammechanisme vervangen hebben door een aluminium exemplaar. Deze zou niet meer zo gemakkelijk breken. Het alternatief was wel iets goedkoper geweest en dat had mij beter gepast (financieel gezien). Raar want heb ik heb van te voren aangegeven dat er een revisiesetje op moest, maar zij vertelden mij dat dat niet voor mijn passat beschikbaar is. En achteraf had het wel gekund. Nouja raar verhaal. Ben ook niet veel wijzer, maar ik heb me er maar bij neer gelegd. En bedenk me de volgende keer of ik wel weer naar deze garage toe ga. Heb er een raar gevoel aan over gehouden.
  4. Reuze bedankt suzanne. ik ga morgen gelijk naar de dealer en eens kijken hoe ze het op gaan lossen. Ik houd jullie op de hoogte.
  5. Ja het is erg vreemd. Maar goed nu weet ik dat ik niet besodemieterd ben. Dat raam mechanisme had ik ook voor ongeveer dezelfde prijs. Nu maar hopen dat het andere portier het iig houdt totdat die revisiekitjes er voor de passat zijn
  6. Ik heb hetzelfde probleem: Mijn raam aan bestuurderskant ging vorig week ineens niet meer helemaal omhoog. Hij bleef ongeveer 5 cm open staan om vervolgens weer automatisch naar beneden te zakken. Volgens mij zit het raam ook ietwat scheef. Ik moest het raam begeleiden en na een paar keer proberen ging hij gelukig weer dicht. Nu ben ik al bij de dealergeweest om een revisiekitje te bestellen, maar de dealer vertelde mij dat er geen revisiesetjes bestaan voor een Passat wel voor een Golf. (Ik heb een Passat sedan 3B 1.9 tdi 66 KW aug 1997) Ik heb toch maar de auto achtergelaten om het raam te laten maken. Vandaag kreeg ik de rekening: méér dan 200 Euro!!! Toch raar dat ik vele verhalen op dit forum heb gelezen en dat de dealer mij toch de durre versie aansmeert, terwijl ik herhaaldelijk gezegt heb dat ik op dit forum gelezen heb dat er revisiekitjes zijn of iig blokjes ter vervanging. Wat kan ik doen? Of heeft de dealer gelijk dat er voor mijn passat geen "vervangblokjes"zijn?
  7. Ik heb wederom een paar vraagjes: sinds een paar weken gaat mijn deur linksachter niet meer op slot via de cv, maar ook niet via cv met afstandsbediening. Ook het raam kan ik niet meer vanaf de bestuurderskant bedienen. Het lampje in de deur linksachter (om raam open en dicht te doen) doet het niet meer, maar het raam kan ik hier nog wel mee bedienen (die gaat nog wel open en dicht met deze knop) Vraag 1: Waar kan dat aan liggen en hoe kan ik dit oplossen?? Vraag 2: Tevens gaat mijn deur rechtsachter vaak niet in een keer op slot, maar moet ik een paar keer op open en dicht van mijn afstandsbediening drukken. Nou heb ik ergens iets gelezen over een soldeerbreuk, kan ik als leek dat gemakkelijk verhelpen? En hoe? Vraag 3: Mijn raam aan bestuurderskant ging vorig week ineens niet meer helemaal omhoog. Hij bleef ongeveer 5 cm open staan om vervolgens weer automatisch naar beneden te zakken. Volgens mij zit het raam ook ietwat scheef. Ik moest het raam begeleiden en na een paar X proberen ging hij gelukig weer dicht. Ik hoop dat iemand me kan helpen!
  8. Dat heb ik ook al geprobeerd, maar ik heb sterk het vermoeden dat ik de draden aan de verkeerde kant van de stekkerdoos monteer. Of zou dat niet uit moeten maken? Ik heb namelijk de draden zowel bij de alarm- als de knipperlichten ingestoken en hoor het tikken van de relais in de ab-module. maar de lampjes gaan niet knipperen.
  9. Ik heb de draden voor open en sluiten aangesloten op de kabeltjes in de deur (bestuurderskant). Ik heb de blauwe (van de ab-module) aangesloten op rood/groene kabel van de module in deur (om te sluiten) en de groene op de rood/blauwe (om te openen) Ik krijg de knipperlichten niet werkend. in de a-styl heb ik wel de draden (zwart/wit = links en zwart/groen = rechts) gevonden en ze aangesloten,maar de knpperlichten gaan niet knipperen. wat doe ik verkeerd? moet ik nog een extra "aarde" aansluiten?? graag jullie reactie
  10. @ bochelie: ik kan je hiermee helaas niet helpen. @Vdub: Bedankt voor je Info!!! Ik heb het eindelijk, gedeeltelijk , voor mekaar. Via afstandsbediening gaat hij nu op slot en weer openen!! Ideaal!! Het enige wat me nog niet gelukt is om de knipperlichten werkend te krijgen. Heb met Alarm lichten aan het een en het ander doorgemeten en weet nu dat in het Rode Vierkantje (in afbeelding hieronder) de kabels zwart/wit en zwart/groen te maken hebben met de alarmlichten, maar als ik de kabels (paars in afbeelding hierboven bij gebruiksaanw. van mijn module) aansluit gebeurt er niets. rara wat doe ik verkeerd?
  11. Inmiddels heb ik de kabeltjes in de deur voor het openen (rood/blauw) en sluiten (rood/groen) gevonden. Jaja Nu zoek ik alleen nog de kabeltjes voor de knipperlichten en de 12 volt aansluiting. Kan iemand mij vertellen waar ik die kan vinden en welke kabels van mijn afstandsbedieningsmodule ik moet gebruiken? En hoe ik ze aan moet sluiten? Hieronder heb ik de beschrijving/ schema van mijn afstandsbediening zit bijgevoegd en een foto van mijn kabels in de A-stijl. Weet iemand welk schema ik van mijn beschrijving moet gebruiken? A,B,C of D?
  12. Hai Bochelie, het is mij nog steeds niet gelukt. Naar welke pagina heb je gekeken in het stroomloopschema? Het schema is mij nog niet geheel duidelijk. Hoop dat jij dat mij kan vertellen.
  13. ik ben gisteren ook weer een tijd bezig geweest met het uitzoeken van het schema en de draden in de A-stijl, maar ik word er niet wijzer van. Maw het is me nog steeds niet gelukt. Ik kan de juiste draden niet vinden, ze corresponderen volgens mij niet met het stroomschema. Is er een stroomschema voor een passat 3B van juni/juli 1997? (dan kan ik ff vergelijken )
  14. Ik heb een: Passat sedan 3B 1.9 tdi 66 KW aug 1997 Weet trouwens iemand al meer over het inbouwen van het eerste besproken setje met AB op CV? Moet ik het deurpaneel eraf halen om de module te plaatsen of kan ik onder het stuur bij het schutbord alles kwijt? Is het demonteren van het deurpaneel gemakkelijk? Ik heb niet zo veel verstand van (auto)techniek. Dus een uitgebreide beschrijving om de module te installeren zou heel fijn zijn. Zoals je ziet veel vragen, maar ik hoop dat een van jullie me kan helpen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden