Ga naar inhoud

marco18T

Members+
  • Aantal items

    395
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door marco18T

  1. Toch heel jammer da t er nog zoveel mensen zijn die een ander ervan proberen te overtuigen dat winterbanden onzin zijn. en volgens mij ging dit topic over wanneer eronder en niet over wel of niet. Mensen vergeten dat systemen als esp en abs maar ook een 4motion systeem werken via je BANDEN. En dat winterbanden zorgen voor meer grip in de winter is aan alle kanten bewezen.Zie dus geen reden om ze niet te monteren. Heb 4 nw 225/40/18 conti 830p besteld voor op mijn rc's zodra ze er zijn gaan ze eronder.
  2. Ok dank je ga toch maar eens deur uit elkaar halen kan slecht tegen dat soort storinkjes.
  3. He AryX heb precies het zelfde probleem als jou ook rechtsachter heb maar een nw slot bij vw besteld nog niet geplaatst dus weet nog niet of dat het probleem is. @ vdub kan dat ook bij onze storing het probleem zijn?
  4. T is idd wel vreemd eerste wat je bij uitlijnen doet na meten is stuur recht en vast zetten en dan alles afstellen. Als je op een rechte vlakke weg je stuur recht en vast houd rijd ie dan wel recht? wat je simpel kan doen is je voorwielen links rechts wiselen/laten wisselen. mocht er niets veranderen moet je in de uitlijning zoeken (ga er van uit dat de auto technisch in goede staat is en dat daar ook naar gekeken door monteur van profile na je klacht) veranderd er we lwat in rijgedrag moet je in de banden zoeken en die kunnen echt wel voor hoop ellende zorgen. wat voor merkbanden en maat heb je, vind overgins niet dat de profile je zo weg kan sturen met de mededeling dat het aan de banden ligt zonder dat daadwerkelijk getest te hebben is wel heel makkelijk afschuiven zo.
  5. bedoelde idd eibach verenset en koni demperset. Ik heb het ook in tweeen gedaan eerst 40.000 km met orginele dempers en eibach veren gereden en toen de koni's erbij geplaatst om kosten te spreiden. Had de veren geplaats toen auto pas 50.000 km gelopen vond toen zonde (hollander) om dempers ook te vervangen.
  6. ik ben ook nog steeds zeer te spreken over 1.8t na 7 jaar en ong 90.000km. auto is bijna 10jaar en staat op 140.000km enige probleempje wat ik gehad heb is lambda sensor stuk gebeurde 500km geleden
  7. ik ga ook voor de p alleen dan in 225/40/18 vind het ook veel mooiere band dan de gewone 830. Maar waarom ga je niet gewoon naar een bandenspecialist met goede spullen en verstand van zaken vind goede service en respect voor je velgen en auto belangrijker dan een paar tientjes goedkoper.
  8. Eibach met gele koni is super en kan uit ervaring spreken dat t met et32 en 8.5x18 en 225/40/18 ook niet met et35 8.5x19 en 235/35/19 niet aanloopt zelfs niet met vakantie lading en sleurhut aan/op de haak. En eibach is ongeveer 3cm lager.
  9. Neem eens wat anders dan de replica's waar iedereen al op rijd. kijk eens op wielengids.nl of alcar.nl of brooklynwheels. er is zoveel keus.
  10. marco18T

    winterbanden

    Wat voor een inch maat et 45 staat wel smal denk ik. variant en sedan idd geen verschil.
  11. Waarschijnlijk zat t al wel zo maar zou er wel voor zorgen dat de 2 et35 op de achteras zitten. Heb ook keer et37 replica's gezien.
  12. Snap niet zo goed dat je twijfeld wat te doen, jammer dat uiterlijk net zo zwaar telt als rijcomfort en veiligheid. Kan ook eerst kwaliteitsbanden kopen en dan verder sparen om er dan alsnog knappe velgen in te laten leggen.
  13. Het is niet aan te raden weet niet wat voor n steek de wielen hebben die je op het oog hebt? je kan nl maar heel beperkt "schuiven" en als je toch besluit het te doen moet in ieder geval perfecte centreerringen hebben. anders krijg je de auto niet trillings vrij. Zijn ze 19"? 9.5 is aardig breed en dat gaat nooit goed met et50 zonder spacers. En dan krijg je dus heel brede wielen met spacers en schuifbouten! Is vragen om problemen. Banden slijtage ligt voor t grootste deel aan je rijstijl is niets over te zeggen.
  14. Sc1 is het eerst type en sc3 het laatste type dat is het verschil.
  15. Zou ook zeker omdat je hem niet wil verlagen 17"nemen. Et 42 maar staat wat smal denk ik. Heb zelf in 18"et 32 en in 19" et 35. orgineel 17"is volgens mij et 37 zou dus betekenen dat deze wielen 5mm verder naar binnen vallen dan orgineel en die staan al niet echt dik. Bandenmaat is wel goed. Maar zou proberen iets met et 35/37 te vinden.
  16. Hele wiel gewoon zwart, heel stoer en makkelijk en niet zo kwetsbaar als met gepolijste rand.
  17. 45 is van 3b maar kan ook onder 3bg valt iets verder naar binnen 37 is mooier.
  18. Van een passat 3b/3bg maar ook a4/a6 van ongeveer die bouwjaren kunje met uitlijnen ook de stuurkogel hoogte meten en stellen ook wel s-punt genaamt weet niet of daar al naar gekeken is, maar als dat verkeerd staat kun je een heel raar weggedrag krijgen vooral bij kuilen, drempls en dergelijke. Maar zou zelf ook gele koni's voor plaatsen.
  19. Zitten hier nu wel appels met peren te vergelijken je kunt een 195/65/15 premium contact of energy saver niet vergelijken met een 225/40/18 sportcontact of pilot sport. Bij de eerste (195) is belangrijk zuinig en lange levensduur en bij 225 is grip en goed weggedrag belangrijk. brede en platte banden slijten nu eenmaal sneller en het is echt onzin dat bv een michelin onder gelijke omstandigheden veel meer kms meegaat dan bv een conti. en 20.000 tot 30.000 is voor een 225/45/17 heel redelijk. Heb zelf 235/35/19 conti sc3 en vind het slijten juist erg meevallen.
  20. Ik rij ook conti sc3 235/35/19 is niet goedkoop maar rijd super en is nu al paar keer gezegd als je geen goede (duurdere) bandenmaten kan/wil betalen gewoon 15/16" blijven rijden want op banden bezuinigen is echt verkeerd. Veiligheid is belangrijker dan uiterlijk vertoon.
  21. Had de kufatec set tijdje geleden al gezien omdat ik ook met caravan rij vond ik t wel zo netjes voor als ik keer 's nachts moest rijden maaar nu kon ik m net niet meer vinden op de site. Foto's altijd leuk en handig maar als t niet gaat gaat t niet.
  22. He rob (midiman) had die set van kufatec ook al gezien is t wat? Laat ook ff weten of t een te installeren was of dat eeen hels karwei is? Maar bergrijp dat t ook op te lossen is met schakelaar zonder stelwieltje voor hoogte, dus met 1 wieltje alleen voor sterkte dashboardverlichting (van passat met xenon) op t dashboard?
  23. Even een ding waar je op moet letten dat is nu sinds 1 mei veranderd, je moet werkende hoogteregeling op je lampen hebben wordt nu bij apk op gekeurd, als je zoals ik orginele xenonunits (3BG) inbouwd vervalt je handbediende hoogteregeling ik heb dus nu geen hoogteregeling en mijn auto wordt NIET goedgekeurd, met orginele xenonunits.
  24. Je hebt ook nog de overtreffende stap de Sport Maxx GT, is er nog niet in veel maten en is een serieus stuk duurder dan Sport maxx en Sport maxx TT. Maar schijnt echt een stuk beter te zijn.
  25. Rij al jaren op conti's bevallen super. Heb toevallig vandaag voor mijn nw BBSen 235/35/19 conti sc3 besteld. Reed dit type al in 225/40/18 en bevalt goed.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden