Ga naar inhoud

Joepke

Members+
  • Aantal items

    248
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Joepke

  1. Vraagje aan de experts (ik heb het nl. online nergens kunnen vinden ;)); in het voorstel topic van Patrickje85 zag ik dat het voor het AID mogelijk is om alleen de pijlweergave te laten zien in het midden van het AID scherm (hier), dus i.p.v. de kaart. Bij hem zat er blijkbaar een kabeltje los, waardoor dit te zien was, i.p.v. de kaartweergave.

    Ik vond de pijlweergave altijd wel een handige optie in de B7, maar krijg het in mijn auto (B8, MY2016, Discover Pro) nu alleen voor elkaar om dit in het klein in het hart van de snelheidsmeter te laten zien. Op zich alvast iets natuurlijk, maar weet iemand of het toch mogelijk is om de pijlen in het midden te laten zien?

  2. Ik heb zo'n berekeningetje vorig jaar ook gemaakt 🙂. Volgens mij kloppen de gewichten die je hebt ingevuld voor een B8 niet, de benzine en diesel zijn lichter, de GTE zwaarder. Wij zijn minder kilometers gaan rijden (van 25K naar 15K), waardoor de keuze om van de diesel af te stappen wel echt interessant werd. Ook zat bij onze diesel groot onderhoud er aan te komen en tanken we de benzine nu in Duitsland tegen dieselprijzen hier... Wij hebben bewust niet voor een GTe gekozen, maar voor benzine, in het jaar dat we hem nu hebben, is ongeveer 1:16 gemiddeld goed te doen. Reken je ook niet tè rijk met de inruilprijzen voor je B7... Dat viel bij ons ook tegen.

    Verder vind ik de B8 wel echt een hele stap vooruit t.o.v. de B7 inderdaad!

    Succes met de keuze!

  3. Bij mij is nu de airbag gewisseld om het op te lossen, er was een onderdeel afgebroken, zie hieronder op de foto. Dat veroorzaakte de rammel, nu dus opgelost gelukkig, want de rammel was nu continu aanwezig en deed toch wel behoorlijk afbreuk aan het kwaliteitsgevoel...

    IMG-20210625-WA0001.jpg.1e6890c7c894316d2000b3606543c4eb.jpg

  4. On 16-4-2021 at 10:36, Collosseum said:

    Hee Joepke, 

    ik heb sinds een maand ook een Passat en dit is precies hetzelfde geluid wat ik ook heb!

    Ik zelf heb het idee dat het niet een temperatuurgewijs probleem is, maar vooral op straatstenen of oneffen weg, als ik op asfalt rij dan is het geluid nagenoeg verdwenen.

    Mijn garage heeft hem ook open gemaakt (nog in de garantie) en zoals ik al verwachte, niks kunnen vinden...

    Nu snel deze topic gelezen. Jullie denken dat het te maken heeft met de airbag module? Of is er al een oorzaak gevonden en een daarbij horende oplossing!

    Ik hoor het graag!

    Hoi Colin,

    Zoals Ronald al zegt is de enige oplossing die ik tot nu gevonden heb het uitwisselen van de airbag module. Als ik een paar keer flink tegen de achterkant van het stuur "tik", wil het soms wel voor een tijdje weg zijn, maar het komt toch weer terug.
    Ik heb nog garantie dus ik ga zeker in overleg of dit op te lossen is. Die rammel is wat mij betreft te nadrukkelijk aanwezig voor een auto in deze klasse...

  5. On 4-3-2021 at 08:48, Ronalddiesel said:

    Vervelend dat er nu ook nog wat andere dingetjes naar voren komen hopelijk kunnen ze alles voor je fixen bij de garage en ik hoor het natuurlijk graag als er iets bekend is over het rammeltje. 

    Gisteren de Passat weer opgehaald, alle puntjes zijn opgelost. De rammel in het stuur was al weg, maar de airbag is er nog uitgehaald om toch nog even te controleren. Ze hadden (wat ik al verwachtte) niets kunnen ontdekken...

     

  6. 3 hours ago, Ronalddiesel said:

    Vervelend dat er nu ook nog wat andere dingetjes naar voren komen hopelijk kunnen ze alles voor je fixen bij de garage en ik hoor het natuurlijk graag als er iets bekend is over het rammeltje. 

    Komt goed! Dat portier kan het slot zijn, of de bekabeling. Komt niet vaak voor, als ik zo op het forum eens zoek, maar kan gebeuren. Die krakende rubbers is wel een veelvoorkomend probleem, invetten schijnt vaak al te helpen. Gelukkig allemaal garantie ;).

  7. On 2-3-2021 at 12:59, Ronalddiesel said:

    Nee nog niet ik heb de airbag er nog niet voor de 2e keer uit gehad en dan elektrisch losgehaald. Jij al wat uitgesloten of gevonden? 

    Bij mij is het nu ineens weer weg... Heb nu een probleem met de centralevergrendeling van het bestuurdersportier, die had behoorlijke kuren. Onder garantie staat-ie nu bij de garage, daar heb ik die rammel ook doorgegeven, ze gaan de airbag module er toch uit halen en kijken dan of er toch iets te ontdekken is. Ook worden meteen de draagarm rubbers ingevet, die kraakten behoorlijk.

    Als ze iets ontdekken v.w.b. die rammel, laat ik dat hier nog wel even weten.

  8. On 20-2-2021 at 21:41, Ronalddiesel said:

    Misschien toch nog een keer loshalen en dan ook elektrisch. Dan zal ik de min van de accu ook ff los moeten gooien. 

    Hoi Ronald, heb jij intussen al iets kunnen ontdekken?

  9. 15 hours ago, dieseltje said:

    Is redelijk eenvoudig los te halen. 
    er kan heel goed wat in die ruimte zitten wat rammelt

    Ok, klinkt goed! Heb je nog tips hoe ik de kap los kan halen, zonder dat er ergens iets afbreekt? Enige wat ik kan vinden is hoe je de hele airbag module vanuit de achterkant van het stuur los moet halen...

  10. Sinds gisteren merkte ik een rammel in het stuur, alsof er binnenin wat los ligt. Iemand een idee wat het kan zijn? Waarschijnlijk kan de kap met het logo er niet zomaar af, en zal de airbag uitgebouwd moeten worden om dit te kunnen checken, of is er een andere manier...?

  11. 32 minutes ago, Ozzy said:

    Nee, helaas. Dat kan alleen als je je reserve wiel weg doet. Dan kan je zo'n piepschuim geval, nummer 11 op de illustratie hierboven, plaatsen. 

    Wat je ook kan doen, dit heb ik ook gedaan, is al dat piepschuim spul eruit, reservewiel erin laten liggen en een zak o.i.d. waar je je gereedschap in kwijt kan.

    Thanks! Jammer dan... maar eens kijken of ik zelf wat kan fabrieken...

  12. Ik heb dus ook een complete reserveset met wiel achterin, waardoor de bodem niet naar beneden kan. Is er geen piepschuim deel wat in het reservewiel past, zodat de bodem wel in de onderste stand past? In een andere post zag ik dit voorbij komen, er lijkt dus wel zoiets te zijn, maar dit is wel een sedan en ik ben niet zeker of dat ronde in het plaatje überhaupt wel een wiel is...

    https://forum.vwpassat.nl/uploads/monthly_01_2019/post-18022-0-32420900-1547226645.png

  13. Even daarop inhakend... Volgende week zaterdag krijgen wij onze B8 (2015). Ik wilde eigenlijk mijn huidige winterset blijven gebruiken, maar deze wijkt bijna 4% af met de set die eronder ligt. Is dit met de tire size instelling dan in te geven?

    Zo niet ga ik op zoek naar een andere winterset. Vast bedankt!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden