Ga naar inhoud

19TDI

Members
  • Aantal items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over 19TDI

  • Verjaardag 08-06-1962

Profile Information

  • Geslacht
    Male
  • Plaats
    Noord-Holland
  • Interests
    Alles met wielen
  • Naam
    Ad Bogert

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

19TDI's Achievements

0

Community reputatie

  1. Dat zou kunnen mar dan heb ik twee verschillende kleuren chrome op de auto.
  2. Mijn Passat is, waarschijnlijk als optie, uitgevoerd met chromedelen in “smoke” of “dark” chrome, de precieze benaming heb ik niet kunnen achterhalen. Dat past mooi bij de donkerbruine kleur van de auto. Echter, de raamsierlijsten van de portieren en de achterramen vertonen sinds geruime tijd behoorlijke oxidatieschade die van binnenuit de sierlijsten komt. Het gaat om zeker 27 beschadigingen. Zie hiervoor de bijgevoegde foto’s. Ik heb ontelbare andere Passats van hetzelfde type en globaal hetzelfde bouwjaar (maar ook ouder) bekeken of die ook dergelijke oxidatieschade vertoonden. En wat schetst mijn verbazing, ik heb bij geen enkele andere Passat een dergelijke oxidatie kunnen waarnemen. Die waren overigens allemaal met gewoon chrome raamsierlijsten uitgevoerd (de “dark” uitvoering zie je nagenoeg nergens). Het lijkt er dus op dat de in andere kleur uitgevoerde raamsierlijsten van een andere samenstelling of bouw zijn waardoor oxidatie optreedt. De lage deursierlijsten en de grille vertonen dit verschijnsel niet. Nu moest de auto enige tijd geleden naar een schadeherstelbedrijf en heb die toen gelijk gevraagd om de raamsierlijsten te vernieuwen. Geen probleem zeiden ze, we zullen de prijs ervan opvragen. De raamsierlijsten van de portieren kosten ongeveer € 58,- per stuk, die van de achterramen zijn wat duurder. Op het moment dat ik de auto bracht kwamen ze op de opgegeven prijs terug, die was namelijk voor “gewone” chromen sierlijsten. De raamsierlijsten van de portieren in “dark” uitvoering moeten € 230,- ex BTW en ex montage gaan kosten…… Voor vervanging van de 4 raamsierlijsten kom je dan op een bedrag wat ver boven de € 1000,- uitgaat! Daarmee ben ik toen naar de dealer gegaan om mijn beklag daarover te doen. Die heeft er allemaal foto’s van gemaakt en zou het voorleggen. Ik krijg echter het sterke gevoel dat die me met een kluitje in het riet probeert te sturen want elke keer als ik er naar vraag krijg ik geen goed antwoord. Ik vindt de prijs die gevraagd wordt voor de raamsierlijsten in afwijkende keur exorbitant hoog. Tevens vindt ik de behandeling door de daler ongepast. I k heb ook m'n beklag gedaan bij de importeur, die hebben me gebeld en hadden navraag gedaan bij de dealer. De auto wordt niet bij de dealer onderhouden dus kreeg ik plat gezegd een dikke vinger...…. Alsof een dealer voor dit soort onderdelen een onderhoudsprotocol heeft, ik heb er nog nooit van gehoord! Ik rijd 34 jaar VW en nu ik met en probleem aanklop geven ze niet thuis, zeer, zeer teleurstellend. Ik ben wel benieuwd naar het waarom de sierlijsten in de afwijkende kleur oxidatieschade vertonen waar de raamsierlijsten in gewoon chrome dit niet doen. Zijn de gebruikte materialen en/of is de constructie van deze sierlijsten anders dan die van de gewone sierlijsten? De hamvraag is echter of er iemand weet of deze "dark" sierlijsten ergens anders te bestellen zijn dan bij de dealer. VAGShop heb ik al geprobeerd maar die komt grosso modo op dezefde prijzen uit.
  3. Van mijn 3.2 V6 is de spanrol overleden. Die ga ik natuurlijk vervangen en ook gelijk de riem. Nu is mijn vraag of de twee Idler Pulley's ook dan gelijk vervangen dienen te worden?
  4. 19TDI

    Passat 3C lekstroom

    Dank je wel Wulfke, hier kan ik mee aan de slag. Het is welhaast zeker dat de mijne ook defect is, bij lege of losgekoppelde accu knippert de auto wel maar is geen geluid hoorbaar.
  5. Thnx guys, de andere dag werkte hij weer normaal, zonder dat ik een code ingevoerd heb. Het leeglopen van de accu geeft dus ook andere spookverschijnselen. Zo kon ik afgelopen weekend niet van z'n plaats omdat de elektrische handrem er niet af wilde. Vanmorgen werkte die ook weer normaal. Zet hem er uit voorzorg voorlopig meer even niet op....
  6. Nee, die doet het niet meer, alleen de knipperlichten knipperen zonder geluid. ik heb nu de zekering getrokken om te zien of de accu nu wel op peil blijft.
  7. 19TDI

    Achterruitverwarming

    Als ik mijn achterruitverwarming inschakel brandt het lampje in de schakelaar twee seconden en gaat dan weer uit. Dat zou dus kunnen duiden op een fout in de achterruitverwarming of de aansluiting ervan.
  8. 19TDI

    Passat 3C lekstroom

    Weet iemand of de back-up accu van het alarm zelf te vervangen is? Waar zit de alarmhoorn?
  9. 19TDI

    Passat 3C lekstroom

    Dit lijkt op het probleem wat ik ook heb. http://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/42676-onregelmatig-accu-leeg-auto-dood/ Heb nog geen gelegenheid gehad om de auto uit te lezen.
  10. Dank jullie wel voor de eventuele oplossingen. Het probleem heb ik nog steeds en openbaart zich onregelmatig. Dan weer elke dag en dan weer twee weken niet. Bij gekomen probleem is dat door het af en toe dood zijn dat m'n radio/navigatie nu om de code vraagt. En je raad het al, die heb ik niet ontvangen bij het aanschaffen van de auto Ook de vorige eigenaar niet.
  11. Dank voor jullie reacties zover. Stief: klopt, dat is ook een van de volgende stappen, het probleem is dat niet te voorspellen is wanneer de "spookverbruiker" actief is. Dat maakt het meten lastig. Wulfke: het enige wat ik gewijzigd heb is de stadslichtjes, die LED waren, vervangen door gloeidraad lampjes. De alarmled brand bij het op slot zetten even continue en gaat dan in een traag tempo knipperen. Daaraan kan ik zien dat de auto dood is want dan knippert die ook niet meer. Er zit iid een trekhaak onder (13 polig). De auto is wel eens uitgelezen maar niet recent, dat is ook een vervolgstap naast het meten zoals Stief voorstelt. Dreke: dank voor je ervaring, zou met het uitlezen wellicht aan het licht moeten komen als dat het probleem is. Overigens werken alle 4 de ramen normaal.
  12. 19TDI

    Keyless entry 3c

    Ik heb de mijne onlangs opengemaakt maar er zit geen batterij in de dummy. dat heb ik gedaan omdat de auto maar blijft zeuren dat "change key battery". Dat heb ik gedaan en nog blijft hij dat bericht geven, dus vandaar de dummy opengemaakt om te zien of daar wellicht ook een batterij in zit, maar dat is dus niet zo. Weet dus nog steeds niet waarom ik dat bericht blijf krijgen...
  13. Ik heb een Passat V6 3.2 FSI 4Motion (2007) en daarmee heb ik sinds kort het volgende probleem. Op een zeker moment was de accu zo ver leeg dat de auto nog wel open wilde maar niet meer wilde starten, klikkend geluid van startrelais. Accu vervangen door een ander exemplaar en het leek weer goed te gaan. Een paar dagen later hetzelfde probleem. Het kon dus niet aan de accu liggen want die was net vervangen. Vervolgens blijft het verschijnsel onregelmatig optreden. Auto is niet meer met de ab of keyless te openen. Auto is compleet dood. Andere accu eraan en dan leeft hij weer en is ook gewoon te starten. Dan weer een aantal dagen tot weken geen probleem en dan ineens weer dood. Ik wordt er gek van. Het lijkt of er na het uitschakelen en afsluiten een "stille verbruiker" (plakkend relais bv.) aan blijft die de accu leeg trekt (of dat de accuspanning onder een bepaald niveau daalt waardoor de elektronica de zaak uitschakelt). Zoals gezegd soms een paar dagen tot weken geen enkel probleem (met dagelijks gebruik) maar het komt ook voor dat je 's avonds nog met de auto gereden hebt en dat ie de andere morgen compleet dood is...... Ik heb de auto ook al een keer vijf dagen niet gebruikt en geen probleem ondervonden. Uit voorzorg schakel ik nu de stoelverwarming uit, voorruitverwarming uit, spiegelverwarming uit etc. maar dat maakt geen verschil. Ik heb de auto al 4 jaar en voorheen kon dat ook gewoon aan blijven staan want met het uitschakelen van het contact gaat alles gewoon uit (als het goed is natuurlijk). Wie het weet of iets in de goede richting weet mag het zeggen.
  14. Ja, dat kan zonder problemen. Mechanische en elektrische verstelling zijn van elkaar gescheiden. Ik heb ondertussen verder ondezoek gepleegd en wat blijkt is dat de ring die tussen de voet aan de auto en het beweegbare gedeelte zit niet goed is. Ik heb geprobeerd om het tandwiel wat door het wormwiel van de elektrische spiegelverstelling aangedreven wordt een paar tandjes te verzetten maar als je de spiegel inklap daarna elektirsch uit laat voeren komt de spiegel weer in de oude (foute) stand terug. Het blijkt dat er een microswitch in het stuurcircuit van de aandrijfmotor van de spiegelklap zit en die wordt mechanisch geactiveerd door de eerder genoemde ring. De oplossing is om een stukje van de ring af te fresen waardoo hij bij het uitklappen eerder stopt. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat de ring van links en rechts wellicht bij de montage verwisseld zijn of dat de ring 180 graden gedraaid zit, dat ga ik nog uitzoeken / uitproberen. Ik zal dan ook proberen om alles met duidelijk foto materiaal te ondersteunen.
  15. Nee, ik heb de auto 2e hands (particulier) gekocht en het viel me later pas op.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden