Ga naar inhoud

kriss

Members+
  • Aantal items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over kriss

Profile Information

  • Plaats
    Gelderland
  • Naam
    kriss

kriss's Achievements

12

Community reputatie

2

Community Answers

  1. Dat zou mooi zijn! bedoel je zoiets? : https://www.calearo.com/en/products/antennas/dabandplay-system-vw-7590009
  2. Dat weet ik niet, hij zat erin toen ik de auto kocht. De handelaar waar ik de auto kocht kon bij de dealer zo de radio code opvragen (die zat er in eerste instantie niet bij) dus dan lijkt het me dat het de originele radio is...
  3. net de radio er ff uitgehaald. er zit alleen een blauwe stekker (gps dus) en een dubbele beige stekker (fm dus), die zwarte aansluiting bovenaan zit er wel, maar daar zit niets op aangesloten...
  4. hallo, Mijn 2012 passat variant (paar weken in bezit) heeft onder 'band' in de rns 315 'DAB' staan, ik kan ook diverse DAB instellingen wijzigen (zoals FM overname etc). Probleem is dat er geen DAB zenders worden gevonden. in het 'verborgen menu' zie ik bij DAB monitor 'antenne off' staan. dat lijkt me niet de bedoeling. Verder zie ik in het rechter achterraampje geen DAB antenne zoals ik die op plaatjes op internet wel zie. Als 'DAB radio' wel in de RNS te zien is, dan zou je verwachten dat het ook moet werken toch? waarom dan geen antenne zichtbaar in de achterruit? of zit de DAB antenne bij deze auto in de dakantenne? Kan iemand mij hier wat over vertellen?
  5. gedaan, en.. .. opgelost!! bedankt.
  6. afgelopen week een 2.0tdi cr 170 pk uit 2012 met DSG gekocht. heeft precies dit probleem. (komt alleen in de buurt van 90 graden bij intensieve belasting, zakt daarna weer naar 70). vraag me af of ik de discussie met het autobedrijf aan moet gaan of maar gewoon direct zelf even de 1K0121113A thermosstaat vervangen...
  7. een duitse electronica winkel, ik weet de naam niet meer, op het motortjes (bosch) zit een stikkertje met een nummer. Op ebay komt je ze overal tegen, daar stond dat bedrijf ook bij. Ik begreep later dat dit soort motortjes in veel auto's gebruikt worden en dat Nederlandse automaterialenzaken ze waarschijnlijk ook zo hebben liggen.
  8. zo, even een update: servo unit open gemaakt. nieuw motortje erin (€ 1.95) en alles werkt weer!
  9. ik heb de servo unit opengemaakt. en gemeten op de motor tijdens het bedienen van de temperatuuur. ik meet dan 9V, maar de motor draait niet. Als ik het motortje uit de behuizing haal, en er 12 v op zet draait hij wel, maar kan ik hem gemakkelijk tegenhouden. ik denk dat het motortje verleten is, en dat de aansturing vanuit de climatronic ok is. net voor €1,95 nieuw motortje besteld! ik laat nog weten hoe het verder gaat.
  10. Ik ben een stapje dichterbij gekomen: de servomotor die de 'warmeluchtklep' (met rode armpje) bedient, doet het niet. ik heb de servo eraf geschroefd en de klep met de hand bediend. dit gaat heel soepel. met de ventilator 'aan' valt de klep vanzelf in de 'warme lucht' stand. even een rondje gereden en. . ah wat lekker warm! De volgende vraag is waarom de servo het niet doet. Bij alle foutcodes kreeg ik ook melding '02' (kortsluiting?) de stekker ziet er mooi uit. missiën is het motortje doorgebrand. weet iemand hoe je dit kunt testen zonder de servo open te maken? Ik hoop in ieder geval dat het probleem aan de kant van de servo zit en niet aan de kant van de aansturing.
  11. alletwee de slangen die onder de parafaan onder de voorruit doorgaan worden even heet. dus dan neem ik aan dat er stroming is.. ik ga zaterdag het handschoenenkastje demonteren en kijken of ik beweging in de kleppen zie.
  12. ik heb de 'reset' gedaan. de codes die ik te zien krijg zijn: 25b 02 4F7 02 4F8 02 4FA 02 000 02 de reset zelf heeft het probleem niet verholpen na stukje rijden en paar keer resetten blijven 25b, 4F7 en 4FA terugkomen. '02' na een tijdje ook. ik las op http://www.gerritspeek.nl/vag-com_climatronic.html dat die '02' ' signaal kortsluiting met de massa' zou zijn. weet niet wat dat betekent, maar alle andere functies (behalve warme lucht) lijken het wel te doen.
  13. Vanochtend deed de verwarming van mijn 1.9tdi 3bg uit 2003 het niet. Tot vandaag werkte hij (denk ik) wel gewoon. Als je de temperatuur op 'low' zet wordt de lucht duidelijk een paar graden kouder, maar op '20' of 'HI' hooguit een paar graden warmer dan de buitentemperatuur. Motor komt normaal op temperatuur (wijzertje), er zit genoeg koelvloeistof in, slangen van radiator en koelvloeistofrecevoir zijn warm, waterpomp is bij laatste distributieriemvervanging ook vervangen dus niet oud. Ik las ergens op het forum dat het de aansturing van climatronnic kleppen kan zijn, thermostaat, ... iemand een idee? wat is de goede volgorde om het probleem op te sporen?
  14. rem schoonmaken heeft niets opgeleverd. zuiger had wel wat roest..... ophanging is nog eens gecontroleerd. geen speling Afgelopen weekend daarom de linker remklauw vervangen door een goede gebruikte. Het remverschil is opnieuw gemeten en is nu nog maar 2%. Maar nog belangrijker; ik kan weer vol in de ankers zonder van koers te raken! opgelost bedankt voor het meedenken.
  15. Bedankt voor alle reacties. Vanochtend even naar een garage geweest. schokbrekers zijn ok. De remmen laten alleen voor een verschil van 11% zien, maar monteur verwachte niet dat dit beperkte verschil de oorzaak is van flink naar rechts trekken bij hard remmen. hij zou het bij wielophanging zoeken. https://onedrive.live.com/redir?resid=6A8FC97206487DFD!30208&authkey=!AFmpBEoIKDxD2KY&v=3&ithint=photo%2cjpg https://onedrive.live.com/redir?resid=6A8FC97206487DFD!30207&authkey=!AFOHrx88J3_nE7A&v=3&ithint=photo%2cjpg bedoel je de rubbers van de twee onderste draagarmen waarmee de draagarmen aan de carosserie zitten? Ik kan deze draagarmen met de hand een beetje heen en weer draaien. Geen idee hoe soepel dat rubber mag zijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden