Ga naar inhoud

Turbo-Variant

Members+
  • Aantal items

    2086
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Turbo-Variant

  1. Té weinig kan je beter zeggen, Matthijs. Agenda laat het momenteel niet lekker toe om achter de pc te kruipen, de telefoon is heilig voor me de laatste maanden. Maargoed, beter te druk dan te rustig. Heb even contact opgenomen met Hoebeat.
  2. Ja mijn ervaring is inderdaad dat de boel een stuk meer gaat rammelen met een 1-massa vliegwiel. Overigens is dit eigenlijk alleen bij stationair toerental.
  3. Dat is inderdaad een Webasto bijverwarming. Worden toegepast omdat de motor zelf niet genoeg warmte produceert om het interieur binnen acceptabele tijd te verwarmen. Is met een ombouwset wel uit te breiden tot echte standverwarming. Meen dat o.a. op marktplaats en ebay van deze kits worden aangeboden.
  4. Dat laatste klopt wel, maar te hoog en je gaat K03tjes verbranden aan de lopende band. En laten ze daar origineel nu al vrij gevoelig voor zijn....
  5. Turbo-Variant

    Airbox

    Ben het niet ermee eens dat een koude luchttoevoer weinig doet op een atmosferische motor. Een dergelijke cold-air luchtinlaat is misschien zelfs wel effectiever op een atmosferische motor. Bij een turbo wordt de lucht door de verdichting toch wel opgewarmd tot een graadje of 100, dan maakt die 5 graden hogere cq. lagere luchttemperatuur vóór luchtfilter/ turbo ook niet zo gek veel meer uit, het warmt toch wel op in de turbo. Bij een atmosferische motor warmt de lucht niet of nauwelijks op tussen luchtfilter en inlaatspruitstuk, en is iedere graad lagere inlaatlucht temperatuur dus eigenlijk pure winst. Hierbij wil ik dan wel even de kanttekening plaatsen dat een 1.8 20v nu niet echt een motor is waarbij je dit direct gaat merken, gezien het feit dat dit vrij gezapig afgestelde motoren zijn.
  6. Bedenk inderdaad goed wat je wil als je dergelijke plannen hebt... Het is niet een kwestie van dikke turbo kopen, erop schroeven met een aanpassing aan het blok hier en daar en klaar... Met alleen een setje andere drijfstangen ben je er sowieso niet. Compressie is veel te hoog om met standaard zuigers te rijden, decompressie-plaat zullen we het maar niet over hebben met dergelijke turbodrukken/vermogens. Het is wel mogelijk, om dit vermogen uit een 1.8T te halen. Een kameraad van mij heeft plusminus 470pk uit zijn 1.8T gehaald en dat loopt best aardig zullen we maar zeggen. De weg naar zoveel vermogen was een hele lange, en heeft ook een jaar gekend waarbij de auto wekelijks kapot was. Kosten? Denk aan het door Matthijs genoemde bedrag maal 2... Heb je wel wat...
  7. 4 complete bollen nog niet volgens mij... Zal in ieder geval een dezer dagen eens kijken dat ik wat fotootjes maak en eventueel een beknopt schemaatje. Achterlicht moet ik dan toch uitbouwen om het lampje te kunnen vervangen.
  8. Maar toch gaat het er bij mij niet in dat dergelijke banden echt superproducten zijn. Passat heeft bij aflevering op Tyfoon banden gestaan. Deden het best aardig, maar als je dan toch weer een fatsoenlijke band (Michelin Pilot Sport 2) eronder hangt, merk je pas weer wat echte grip inhoudt. En zo heb ik wel vaker de gelegenheid gehad om een band te testen, maar ben nog geen band tegengekomen die hele goede prestaties (qua geluid en grip) combineert met een hele lage prijs. (misschien ben je ook wel verwend als je PS2's gewend bent)
  9. Een foto heb ik helaas niet, en hoe het precies zit weet ik ook niet meer aangezien het al wat jaartjes geleden is nu. In ieder geval moet je ervoor zorgen dat op de plaats van de mistlamp, in het bovenste halfrond een contact wordt bijgeplaatst. Dan zorg je ervoor dat er stroom gaat lopen richting mistlamp (hele bol) vanuit de banen van het remlicht. Nadeel is dat je dan de complete kerstboom aan het branden hebt als je mistlicht aanzet, en dat je mist-achterlicht-controle-lampje-ding elke keer brandt als je remt. Met de diodes zorg je ervoor dat de stroom wel van remlichtbaan naar mistlichtbaan kan, maar niet andersom. Daarnaast zorg je ervoor dat de stroom die vanuit de lichtschakelaar naar je mistlamp gaat, ook maar een kant op kan, en dus het controlelampje niet meer brandt als je remt. (en dus je mistlicht meebrandt) Wellicht dat ik een dezer dagen de boel nog eens losmaak om te kijken hoe het ook alweer zat, eventueel met een fotootje. Heb volgens mij toch een lampje kapot.
  10. Dat is 0,1 watt per dag. Kan me niet voorstellen dat je accu daardoor leeggetrokken wordt Ik denk dat pepe 0,35A bedoelt. Dat zijn al iets meer watts.
  11. Dat Eric het bij het juiste eind heeft, mag je wel aannemen. (Hij haalt namelijk dagelijks dergelijke bakken uit elkaar) Zou inderdaad ook eens beginnen met koppelingscilinders checken en checken op lucht in het systeem. Even ontluchten is niet gigantisch veel werk geloof ik, en bied wellicht uitkomst.
  12. Achterbanden zullen wellicht gecupt zijn. Dat geeft inderdaad minder fijne afrolgeluiden.
  13. Naar mijn weten heeft elke Passat standaard spiegelverwarming. Dit was destijds al bij de Golf 3 standaard indien je elektrisch verstelbare spiegels bestelde. Testen op bovenstaande manier, dus door te voelen (moeten ze wel functioneren), en anders even glas of kap verwijderen.
  14. Turbo-Variant

    brandlucht

    Als het een nieuwe auto betreft gok ik op nieuwigheid... Materialen in de motorruimte (en alle andere zaken die heet worden) ruiken altijd een beetje als ze de eerste keren goed warm worden.
  15. Niet, op een 3BG. Inderdaad alleen voor elektro-hydraulische stuurbekrachtiging.
  16. Bij mij in ieder geval wel. Heb destijds maar 2 van de 4 gloeiers vervangen omdat de laatste 2 mij iets te ver achter de pomp verstopt zaten.
  17. Mijn Golf GTD start zo nu en dan ook op 2 of 3 cilinders. Dat gaat ook gepaard met flink wat blauwe rook. Deze stopt echter precies op het moment dat de 4e cilinder ook een fatsoenlijke ontbranding heeft. Wellicht dat de blauwe rook van de niet/half verbrande diesel komt?
  18. Ergens wel... Maar zodra de zeef dusdanig verstopt raakt dat de oliedruk eronder gaat leiden is de turbo toch het eerste dat ermee ophoudt.
  19. Afgelopen week was ik onderweg naar huis toen mijn vader belde dat de auto waarschijnlijk in noodloop stond. Er was totaal geen trekkracht meer en ook de turbo liet niet van zich horen. Nadat ik enige tijd later thuis aangekomen was, even de auto gepakt voor een testrit. Bleek inderdaad geen turbodruk voorhanden maar de auto liep anders dan normale noodloop. Hij was langzamer dan in noodloop, maar liep verder wel 100%, afgezien van het gebrek aan turbodruk. Ben toen even gestopt bij een tankstation en gekeken of er wellicht een slang van het laaddruk regelsysteem los zat. (rondom de N75 dus) Dit zat allemaal goed. Toen nog maar eens verder gereden en toen de wagen goed warm was eens flink gas gegeven in de vrij tot aan afregeltoerental. Daarna was er opeens niets meer aan de hand.... Iemand een idee wat dit geweest kan zijn? Denk zelf dat de wastegate klep mechanisch bleef hangen, en dat die wlelicht losgeschoten is toen de motor even zijn afregeltoerental aantikte. Motor is verder niet uitgeweest toen, dus er is niets gereset. Zal z.s.m. even foutcodes uitlezen..
  20. Die zit inderdaad in de schakelaar zelf, en gaan geregeld kapot. 1J lijkt me eerder een schema-benaming voor relais/schakelaar van knipperlichten.
  21. Die stond inderdaad op Düren. Leuke wagen met flink wat mods!
  22. Wellicht een combinatie van CW-waarde verlagen en de breedte van de wagen zo laag mogelijk houden. Ik heb begrepen dat je in sommige landen extra belast wordt a.d.h.v. breedte van de auto. (Japan?) Mercedes had het ook al heel vroeg, o.a. de W124 modellen hadden dit.
  23. Leuke foto's inderdaad. Kan me voorstellen dat je flink wat euro's kwijt was... Zou het niet makkelijker zijn de boel in zijn geheel eruit te takelen? Heb het nog nooit gedaan bij de Passat, maar bij een Golf kies ik er ook altijd voor om de bak mee eruit te nemen, dat scheelt echt een hoop ge-erger.
  24. Lekker bijdehand. Een welgemeend advies over veiligheid is nooit weg. Vooral niet van ervaringsdeskundigen die precies dezelfde stappen genomen hebben en erachter kwamen dat een remmen upgrade echt geen kwaad kan. Ondanks dat de stopinstallatie op een 1.8T niet echt kinderachtig is, kan je beter overbemeten remmen hebben, dan teveel motorvermogen voor je remmen....
  25. Heeft zijn voor en nadelen zoiets... Tenslotte moet je dergelijke ombouwen toch bij de RDW aanbieden voor een keuring ben ik van mening. Dat doe ik zelf ook altijd na een motorwijziging en geeft toch een veiliger gevoel. Maar naar mijn meten wordt er sinds kort niet meer op cilinderaantal gecontroleerd bij de APK keuring. Een zescilinder ipv een 4 mag dan dus geen probleem vormen. Overigens ga je voor de rest wel nat natuurlijk. Politie en verzekeringsmaatschappij gaan hier NIET mee akkoord, en bij een uitgebreide RDW controle (iov politie) ben je dan dus de löl.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden