Ga naar inhoud

siebster

Members
  • Aantal items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over siebster

  • Verjaardag 15-03-1961

Profile Information

  • Plaats
    Leeuwarden

siebster's Achievements

0

Community reputatie

  1. Hmmm, klinkt niet goed. Zal toch maar even naar laten kijken, vervangen. Thx voor de info.
  2. Na alles te hebben gehad nu weer wat nieuws. Passat 3c .bmp 2.0 tdi bj2006, km 215000 met dsg Bij stationair draaiende motor begint een metaal achtige rammelen te ontstaan. Als ik wat gas geef gaat het weg maar gas los dan is het er weer. Iemand een idee waar het te zoeken is? Auto rijdt verder super, mist geen vermogen, trekt goed op, schakeld zonder problemen. Alle info is welkom. Groet siebo
  3. Hallo, mijn vraag is aanvullend op deze, de VAG dealer heeft een airco beurt gedaan omdat hij niet goed koelt. Nu zeggen ze dat ook hier de compressor vervangen moet worden, 600 e + 99 e voor vulling. Hmm, ik start de wagen zoals hierboven, de moer draaid mee, alleen gaan de grote ventilatoren niet aan??? Zijn deze gekoppeld aan de compressor? Of zouden deze het altijd moeten doen? alvast bedankt voor jullie aanvulling. Passat C3 2.0TDI bj 2006.
  4. Wel, na even puzzelen dankzij de schema's heb ik het gevonden. Blijkt dat de inlaatslang direct op de cyl.kop links die op druk gebracht wordt door de turbo inwendig een zwelling had. Zit gewoon een dik ei. Zie je aan de buitenkant niets van. Door die zwelling verstopt het luchtkanaal. Dit had dus tot gevolg dat de slang direct op de turbo er uit gedrukt wordt. De koppeling aan de turbo lekte dus, geen scheur in de slang. Slang besteld, blijkt dat het onderdeel nummer niet klopt. Slang gedemonteerd en daar het nummer vanaf gelezen. Is van een Golf??? Hij komt maandag binnen. Dus dan kan ik hem vervangen. En bij de dealer "dat komt nooit voor". Tuurlijk. Tja het zal niet verbazen dat ik nu meer vermogen heb als dat ik dacht dat die had...... gaat weer als de beroemde brandweer....
  5. Rolf, bedankt voor je info tekening. Slang naar de turbo gevonden met een scheur. Slang is besteld dus morgen zou het over moeten zijn. Groeten Siebo.
  6. Top, super. Nu heb ik een beetje idee waar ik het zou kunnen zoeken.
  7. Helemaal, heb je ook de tekening van de turbo en roetfilter in schema. Gr Siebo
  8. Hallo, iemand een idee wat dit kan zijn: Bij koude start blaast de turbo, niet fluiten. Het lijkt alsof er een losse slang zit maar dit is niet te vinden. Vermogen is er voldoende, hij haalt met gemak zijn snelheid. Geen foutmelding met Vagcom. Bij warme motor is het bijna weg, niet helemaal. Iemand met soortgelijke ervaringen? Is er iemand die een schema tekening heeft van de luchtleidingen na de turbo? Ik moet ze dan maar 1 voor 1 langslopen. 3C 2.0TDI roetfilter bj 2006 km stand 180k. Groeten Siebo.
  9. Heeft iemand een exploded view van dit onderdeel, Etka oid? Dan weet ik waar ik naar moet zoeken. Gr Siebo.
  10. Hallo Dreke, of iemand anders die het weet, de "toontjes" bv gordel of knipper enz zijn er wel maar ze zijn heel zacht. Het staat wel geactiveerd. Hen je een idee hoe ik bij de (tacho)speaker kan komen of moet het dashboard uit elkaar? Als iemand een print heeft waar dat ding zit ben al weer een stuk verder. Alvast bedankt. 3C sedan 2006 2.0TDI Gr Siebo.
  11. Hai Giromaat, "hendels met speakers"??? Wat is dat? Als je bedoeld of er roosters inzitten? Ja. boven klein voor hoog en beneden groot.
  12. Hallo, ik merk dat er geen pingeltjes zijn voor bv gordel, speedlimit. Ook het tikken van de knipperlichten is er niet. Kan het zijn dat dit via vcds uitgeschakeld is? Zoja, hoe krijg ik het weer aan? Passat C3 sedan bj 2006. Groeten Siebo.
  13. Hallo forum, ik heb een C3 bj 2006 Comfordline sedan met spelende speakers in de voordeuren. Weten jullie of in de achterdeuren de bekabeling al zit? Als er niets zit hoef ik hem ook niet open te halen. Zit de kabel er wel dan zou ik kunnen volstaan met het plaatsen van luidsprekers. Iemand een idee hoe het zit? Gr Siebo.
  14. siebster

    dag rij licht

    Hallo nog wel een vraagje, kan dan ook met Vagcom ingesteld worden dat de dimlichten op bv50% branden als dlr? Groet Siebo.
  15. Heren, "verschillende nieuwe setjes banden" lees ik. Appart. Ik ben nu bij km stand 170000 km en nu zijn mijn zomerbanden aan vervanging toe, Winterbanden zijn nog 6 mm. Maw met 2 ton gaat hij weg, 2 setjes banden 235/45r17 verbruikt. Passat 3C 140pk TDI Comford bj 2005. Hij wordt stevig gebruikt maar door de electronica wil hij niet piepen dat scheelt. Bij elke 30000 km beurt netjes wisselen voor achter, spanning op minimaal 2,5 bar. Achter meestal 3 bar. Is dit zo vreemd? Oja, bijna vergeten, Michelin PrimacyHP. Weinig geluid. Groetjes Siebo
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden