Ga naar inhoud

Maarten

Members
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Maarten

Maarten's Achievements

0

Community reputatie

  1. @Ketel Ik schijn mezelf op Autoweek ook wel voor Kermit uit te geven Ja loopt erg mooi en vooral zeer trillingsvrij. Ben ook benieuwd of de koplampen nu langer blijven leven. De mijne houden het iedere keer zo'n 40.000 km vol. Op zich niet slecht maar wel vaker dan normaal bij in vergelijking met een benzineuitvoering. Kreeg nl. de verklaring dat door de trillingen de lampen daar hindering van ondervinden. Maar back to the tropic 8) , top motor! Kortere schakelwegen ook, door deze motor het gevoel dat de passat wat makkelijker wegkomt. Draait graag toeren en is zooo stil. GEWELDIG! Ik snap wel waarom VW vast houdt aan de pompverstuiver. Leuk om te horen dat je zo tevreden bent Het hangt bij mij uiteraard op de prijs, al verwacht ik dat ik het red, de kleur en ook wel de uitvoering. Voorkeur Sportline!
  2. Heb zaterdag in de 2.0 tdi 140 pk 6v gereden. Was dan wel een A3, gave wagen trouwens, en nog geen Passat. Maar ow wat een soepele motor tov mijn huidige brombeer: 1.9 tdi 130 pk. Dat moet hem dus worden: de 2.0 tdi. Duidelijk verschil ook met de 1.9 tdi 105 pk! Alhoewel hier ook niets mis mee is
  3. 5 pk, sterker nog, bijvoorbeeld zo'n 15 pk is inderdaad te verwaarlozen. Koppel is meer van belang: 1.9 tdi 308 nm 2.0 tdi 320 nm Verschil is dus eveneens te verwaarlozen Herrie? Het verschil kwa geluid tussen een 140pk 6v en 5v zal er ongetwijfeld zijn. Maar of die er ook is tussen de "oude" doch vertrouwde 1.9 130 pk 6v durf ik te betwijfelen. Ik vrees dat het echt wat dealers verder bellen wordt in de hoop een keer met de 105 pk'er te kunnen rijden. Verbruik is, en dan zeg ik het heel simpel, gelukkig niet mijn probleem. Baas betaalt. MAAR, voor 2.0 tdi is een groter bedrag gereserveerd kwa verbruik dan de 1.9 tdi. Met tuning, weet ik uit ervaring, gaat mijn passat echt niet meer gebruiken. Dit is echt een luxeprobleem Maar wie weet heeft iemand ervaring met beide motoren en weet me te overtuigen. Alvast mijn dank!
  4. Ik twijfel al geruime tijd tussen de keuze wat betreft motor voor mijn nieuwe passat. A.s. zaterdag ga ik in ieder geval proefrijden met de 2.0 tdi. Maar die geloof ik eigenlijk wel. Rij al 3 jaar met de 130 pk TDi, dus die ben ik gewend. Ook een 1.9 TDi, maar met 6 versnellingen! Nu vraag ik mij af of een 5v niet wat rumoeriger zal zijn op de wat hogere snelheden. Een proefrit biedt uiteraard uitkomst, maar laten ze die nu voorlopig bij de dealers in omstreken niet hebben staan (meerdere dealers vallen onder 1 eigenaar...). Kortom: 1.9 TDi 105 @ 135 pk of 2.0 TDi 140 pk??? In geval 1.9 tdi, hou ik nog geld over wat opties 8)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden