Ga naar inhoud

brutus

Members
  • Aantal items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over brutus

  • Verjaardag 20-06-1957

Profile Information

  • Plaats
    helmond

brutus's Achievements

0

Community reputatie

  1. dat is helemaal waar Vdub maar ik had het over het ontgrendelmechanisme wat van binnen te bedienen is. overigens, wat ik bij mijn passat wel vreemd blijf vinden is het volgende:de deur opmaken van buitenaf ,NA DAT ik hem met de sleutel van het slot af haal, gaat alleen wanneer ik de klink twee keer bedien. doe ik hem van het slot af met de sleutel en wacht dan een tijdje dan kan ik volstaan met eenmaal de klink bedienen. dat vind ik dus erg vreemd. welk mechanisme in het slot is de oorzaak van?
  2. ik heb het idee dat het slot hier de boosdoener is. dit bestaat namelijk uit twee gedeelten die t.o.v. elkaar wat beweging toelaten en dat hiermee de positie van de binnenkabel tov buitenmantel een beetje beweging toelaat. het is een redelijk nauwkeurig werkend onderdeel zo'n slot. als het nogmaals voorkomt dan ga ik hier naar kijken en eventuele beweging van beide delen teniet doen. meer kan ik er niet van maken. jouw opmerking klopt: het is de enige mechanisch verbinding en daar valt niks aan af te stellen. bij de binnen deurklink klikt de mantel in een sleuf en wordt geborgd middels een haakje. en aan slotzijde zit een kraag die in een groef klikt. het gedeelte waar deze kabel het slot inkomt , laat wat beweging toe en dat is volgens mij de boosdoener.
  3. inderdaad Vdub niet zo netjes van me. normaliter stel ik me altijd voor als ik onder nieuwe mensen ben. ik ben roel en ik rijdt een passat (sedan) tdi automaat uit 1999 waar niks aan gechipt is. helemaal maagdelijk....en daarmee ben ik nu redelijk tevreden.zorg meestal zelf voor de auto wat het onderhoudt betreft want dat scheelt in de financien .......denk ik. over de deur problemen. de man bij de volkswagen garage vertelde dat het een afstrelkwestie was van de ontgrendelingskabel. niet dat wat mij betreft daar veel aan af valt te stellen want aan de buitenmantel van de kabel zit een vorm met haakje dat weer in een sleuf past a/d binnenzijde van het deur paneel (ontgrendeling). zou er bij het slot verderop iets af te stellen zijn? ik herken daar in ieder geval geen afstel mechanisme want oook daar valt de buitenmantel met een soort flens in een sleuf. wie het weet mag het zeggen. heb nmiddels het binnenpaneel eraf en kon toen bij de bewuste kabel. effe trekken en deur ging open. maar ik kon nergens een fout bespeuren en heb alles weer werkend maar voor hoelang. ik ga mijn passat verkopen maar wil hem goed afleveren .....zonder mankementen. groetjes
  4. mischien dat iemand mij hier kan helpen? het is een raar probleem wat van kwaad tot erger is geworden. ik heb een tijdje geleden het slot van mijn deur gedemonteerd omdat ik met de binnen ontgrendeling de deur niet altijd meer open kreeg. deze problemen onstonden nadat ik met de carjack knop (alle deuren dicht) aan het spelen was. ik vond het namelijk vreemd dat de RAdeur na vergrendeling weer ontgrendelde....maar dit effe terzijde want oplossingen hiervoor zijn ruimschoots aanwezig. terug naar het echte vette probleem......ik heb het slot wederom gemonteerd ontgrendelingskabel weer in het slot geborgd met Ty-wrapje, alle stekkers weer aangesloten en paneel terug aan de deur bevestigd. vooraf aan montage heb ik het sluiten en ontgrendelen veelvuldig getest. wat ik vreemd vond is dat bij het openen met de sleutel de deur niet in een keer open ging maar pas bij de tweede ruk aan de klink. van binnen af ging het ontgrendelen telkens na 1 poging goed......tot vandaag. nu kan ik zowel vanaf buiten als vanaf binnen , de deur niet meer ontgrendelen. kan dus letterlijk mijn deur niet gebruiken en moet via d bijrijdersdeur in en uit de auto.....erg onveilig bovendien. het goed functioneren van dit slot/portier heeft 2 weken geduurd,afgezien van de manier waarop dit portier met 2 rukken open moest. de portierbekleding verwijderen zal al vrijwel niet gaan vanwege het dichtzitten van de deur maar stel dat het lukt en ik de binnenplaat inclusief slot weer op tafel heb liggen ......waar moet je nu gaan kijken als het slot blijkbaar gewoon functioneert dwz sluit en ontgrendelt? wie heeft dit ooit meegemaakt?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden