Ga naar inhoud

Update voor de omstreden diesel motor


PeterB69

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Heb gisteren van Volkswagen de oproep gekregen voor aanpassing van de omstreden sjoemelsoftware voor mijn Passat.

Nu zou ik graag jullie mening horen wat te doen, zelf ben ik eigenlijk niet van plan hier gehoor aan te geven mijn auto wordt 9 jr in april 2017 en zal dan c.a. 230.000 vooralsnog probleemloze km hebben gereden, ik zie er het nut niet van in daar nu aan te gaan rommelen, natuurlijk denk ik onderhand zo nu en dan na over een nieuwe maar ze zijn wel erg duur heb onlangs met een 2e hand B8 1,6 TDI gereden maar had het gevoel dat de wiellagers vast zaten dat ding is niet vooruit te branden, en helaas zijn er erg weinig 2.0 TDI's te koop van het nieuwe type dus lijkt vooralsnog doorrijden met de 3C de beste optie. Wat denken jullie software dan wel of niet aanpassen.

Overigens vermelden ze dat een of andere Duits instituut Bundesamt voor Krafstof of zowat verklaard heeft dat de update geen invloed op de prestaties of het verbruik zou hebben hetgeen ik zeer in twijfel trek omdat de Italiaanse Autoweek een Audi Q5 met 2.0 TDI motor heeft getest na softwareupdate en daar bleek het verbruik fors te stijgen en de uitstoot ook dus was het advies vooral niet doen.

Groetjes Peter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@@dieseltje thx voor de link, ben er nu zeker van dat ik het niet ga doen, dat regenereren is ook niks als je toevallig net thuis de garage binnen rijdt ben je de klos ik ben al eens een maar snel weer naar buiten gegaan en heb m daar 5 min. laten stationair draaien was nog niet klaar dus maar rondje gereden. Bovendien het milieu... tja wat kan mij het schelen heb de auto in 2008 gekocht was toen wel schoon dat kennelijk ook de EU ervan wist dat het niet zo was kan ik niet mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden