Ga naar inhoud
  • 0

Dsg wel of niet aanpassen met chiptuning


rob 1.8turbo

Vraag

Hoi aanstaande zaterdag ga ik naar vagtechniek voor het chippen van mijn 3c 2.0tdi cr nou twijfel ik of ik de dsg wel of niet moet laten aanpassen de koppel begrenzer word wel verhoogd moet het schakel moment ook aangepast worden graag verneem ik wat ervaringen alvast bedankt mvg rob

Link naar reactie
Delen op andere sites

14 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Opzich schakelt hij nu goed alleen bij bij constand rijden 60km gaat hij al in zijn 6e versnelling

Yep en dat vond ik zo irritant, en als je dan je gas in trapt moet de bak helemaal nadenken om terug te schakelen.

Nu is het bij mij gas en direkt terugschakelen en gaaaaan hahahaha.

Het kost wat maar dan heb je er wel heel veel plezier van.

 

Zou het bij mijn volgende Passat zo weer doen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik heb mijn DSG7 ook bij JD laten aanpassen. Nu weet ik niet of het een eigenschap van de 7-traps DSG is, maar als ik voor de aanpassing wegreed ging dat altijd in z'n 2. Na de aanpassing niet meer en heb ik nu ook geen last meer dat de bak al onder de 1500 toeren naar de volgende versnelling doorgaat.

 

 

 

Bij 60 zat ik al in de 7e ....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

In die zin is er iets verandert dat de schakelmomenten bij optrekken later zijn, dus bij hogere toeren. Wij wegrijden vertrekt de auto nu in de 1e versnelling en  - zeker met koude motor -  is dat bij uitparkeren heel direct (voorheen werd veel afgevangen door de koppeling om dit wegrijden vloeiend te laten verlopen).

 

Ook merk ik dat het ontkoppelen wat directer is (voorheen meer slip = minder merkbaar), vooral bij rustig aankomen bij een stoplicht merkbaar bij schakelen van 2 -> 1.

 

Die laatste punten zullen wel specifiek voor de DSG7 zijn, omdat door de (af fabriek opzettelijk geprogrammeerde) koppelingslip de koppeling bovenmatig slijt en dit is er nu uitgeprogrammeerd.

 

De auto rijdt nu net iets vlotter, met name van onderuit de toeren accelereren is verbeterd en de kick-down komt nu ook sneller.

aangepast door ®win
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden