Ga naar inhoud
  • 0

Achterbank neerklappen maar er ontbreekt een touwtje


ElRonno

Vraag

In de CC is de achterbank neerklapbaar door vanuit de kofferbak aan de twee touwtjes te trekken om hem te ontgrendelen. Maar nu ik hem weer wilde neerklappen blijkt het linkertouwtje opeens nergens te bekennen. Met een zaklamp zie ik hem nergens tussen zitten, dus tevoorschijn hengelen zit er niet in. Iemand enig idee hoe ik toch de ontgrendeling kan bereiken en de bank neerklappen? Mogelijk komt het touwtje dan ook wel weer tevoorschijn, ik zal hem met terugklappen wel erachter hebben gewerkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

12 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Het gaat hier om een Passat CC uit 2011 met ondeelbare achterbank. De deelbare achterbank met knoppen bovenop was destijds een optie. Hier kun je de touwtjes in actie zien: https://youtu.be/9dEXjaa_zQs?t=2m47s

 

2011-12-20_211157_sitzlehne-22286.jpg

Met Etka wordt ik uit de bouwtekening ook niet veel wijzer. Ik vraag me af of ik de gordelgeleider bovenop de rugleuning eruit zou kunnen halen en via die weg bij de vergrendeling kan komen. 

aangepast door ElRonno
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Nog even de ontknoping. Volkswagen Nederland verwees me door naar de dealer, maar het kwam er steeds niet van om daar langs te gaan. Uiteindelijk heb ik het touwtje teruggevonden door aan de voorkant van de bank mijn hand tussen de bank en de zijkant van de auto te steken en wat rond te voelen. Met behulp van een flexibel plastic buisje heb ik vervolgens het touwtje weer doorgevoerd naar de achterkant van de bank. Opgelost!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Even dit draadje reanimeren.

Bij mijn CC uit 2009 (met 2 persoons achterbank) is ook sprake van twee draadjes. Officieel was de optie van een neerklapbare achterbank bij een ondeelbare achterbank niet beschikbaar. Blijkbaar zit het ontgrendelingsmechanisme er gewoon in gemonteerd en heeft VW ervoor gekozen om met de touwtjes de functie toch beschikbaar te houden (misschien alleen voor monteurs/garages?)

Ik heb de twee draadjes, die slechts een centimeter of twintig achter de bank uitkomen, destijds met een schoenveter aan elkaar gemaakt om hiermee te voorkomen dat er een touwtje zou "verdwijnen" bij het terugklappen van de bank. Bijkomend voordeel was dat het ontgrendelen van de achterbank om hem neer te klappen wat makkelijker ging. Ik ben niet zo groot en moest zowat languit in de kofferbak liggen om bij de beide korte draadjes te komen.

 

Dit heeft een aantal jaren prima gefunctioneerd maar nu lijkt het erop dat er iets stuk is gegaan; de linkerkant wil nog wel ontgrendelen maar in de rechterkant zit geen beweging meer in het ontgrendelingsmechanisme. Het kan kapot zijn maar ik heb ook bedacht dat het koordje misschien ergens tussen het mechanisme is gekomen en nu de ontgrendeling belemmert.

 

Bank demonteren is volgens mij niet mogelijk. De zitting krijg ik eruit, maar de rugleuning heb ik niet los kunnen krijgen.

Suggesties en oplossing zijn van harte welkom. Dank alvast voor jullie input.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden